Vacature (Junior) Sales Engineer M/V, Oosterhout

Een functie die in het teken staat van doorgroeien van jezelf en van Pfister Weegtechniek

We hebben een Junior Sales Engineer gevonden die ons team zal versterken, maar we zijn altijd op zoek naar nieuwe aanvullingen voor ons team! Mocht deze vacaturetekst jou interesseren en wil je graag eens in gesprek gaan, laat het dan zeker even weten!

 

Opleidingsniveau: MBO/HBO
Uren per week: 40

Pfister Weegtechniek is volop in beweging, we groeien flink en maken organisatorisch een sterke fase door. Wij hebben daarom een mooie vacature voor een (Junior) Sales Engineer. Deze functie staat in het teken van aanpakken en ontwikkelen. Samen zorgen we ervoor dat jij onze producten, klanten en industrie leert kennen zodat jij de stappen gaat zetten in jouw carrière. Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging en ben je op zoek naar een dynamische en professionele omgeving binnen een geweldig team? Dan pas je waarschijnlijk goed bij ons, lees snel verder.
Wat ga je doen als (Junior) Sales Engineer bij Pfister Weegtechniek?

 • Tijdens het inwerktraject word je goed begeleid door onze ervaren collega’s, zij leren je alles over onze producten en de kneepjes van het verkoopvak
 • Afhankelijk van je ervaring ben je op kantoor of juist veel onderweg, en hebt veel telefonisch contact met klanten en beslis je samen welke product(en) het beste bij ze past
 • Je houdt van vrijheid in je werk, je bent verantwoordelijk voor je eigen agenda en het behalen van de doelstellingen

Wat zegt Niek over zijn functie?
Het liefst ben ik zoveel mogelijk bij de klant, dat vind ik het allerleukste om te doen. In de praktijk is het ongeveer 50/50 bij de klant of op kantoor in Oosterhout. Omdat Pfister marktleider is in Nederland kom ik overal, van Groningen tot Zeeland.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag van jou eruit?
Afhankelijk van je ervaring begin je als Sales Engineer in de binnen -of buitendienst. Afhankelijk daarvan ben je veel onderweg, of werk je (ook) vanuit ons net verbouwde kantoor in Oosterhout, of thuis. Je bepaalt je eigen agenda, en werkzaamheden van die dag. Soms ben je voornamelijk binnen om vanuit kantoor telefonisch contact op te nemen, je administratie te verwerken in ons systeem, onderhoudscontracten te verkopen of om offertes via een modern portaal op te stellen en te versturen. Andere dagen ben je vooral onderweg, bij klanten op bezoek om te bekijken wat ze doen en samen te bepalen welke producten het beste bij ze passen. Onze klanten zijn zowel agrariërs met een eigen bedrijf, als grote (internationale) bedrijven met meerdere locaties. Je hebt bij de klant contact met weegbrugoperators, managers en directie/eigenaren, heel divers dus! Wil je meer lezen, zie “Collega’s Vertellen” op deze website.

Wie zijn wij?

Wij zijn de Nederlandse marktleider in de industriële weegtechniek. Dit hebben we bereikt door onze klanten altijd centraal te stellen en door hoogwaardige componenten te koppelen met onze eigen software, zo leveren wij snel en met zeer hoge kwaliteit. Op deze prestatie zijn wij heel trots, dat is zelfs door ons niet in gewicht uit te drukken! Presteren op dit hoge niveau kan alleen als je goed samenwerkt, daar zorgen wij voor met een prettige en informele werksfeer.

Pfister is een familiebedrijf met een hecht team van 25 medewerkers waarin iedereen een essentieel onderdeel is in het behalen van succes. Wij zijn onderdeel van de Bilanciai International Group. Dit is Europa's grootste producent van industriële weegapparatuur. Wij leveren innovatieve en kwalitatief hoogwaardige weegoplossingen, zoals weegbruggen, moderne apparatuur en (Cloud) software. Ook 25 jaar na de oprichting is dit waar wij naar streven en dit vertaalt zich ook naar onze missie: Om iedereen, van traditionele boer tot innovatieve multinational, de juiste weegoplossingen te leveren en te onderhouden. Dit doen we door middel van de juiste hard- en software die onze partners ontwikkelen. Waarin wij als Pfister altijd het centrale aanspreekpunt zullen zijn.


Wie ben jij?

 • Je past goed bij ons als je proactief en ondernemend bent; je gaat door totdat je je doel bereikt hebt
 • Je bent communicatief vaardig en pikt snel signalen op wanneer iemand wil kopen, of nog liever even afwacht. 
 • Je hebt een servicegerichte houding bij de klant en je bent een teamplayer op de zaak.
 • Je beheerst de Nederlandse taal.


Wat bieden wij?

 • Een marktconform salaris, afhankelijk van vooropleiding en werkervaring.
 • Auto van de zaak, 25 vakantiedagen, 8% vakantiegeld, een bonusregeling en een goede pensioenregeling.
 • Een bijdrage aan je abonnement bij een sportschool (we letten niet alleen op het gewicht bij onze klanten).
 • Om marktleider te blijven investeren wij graag in jouw kennis en kunde.
 • Minimaal 1x per kwartaal een activiteit met het personeel, en 1x per jaar een weekendje weg met het hele bedrijf inclusief partner en kinderen


Wil jij solliciteren?
Biedt deze vacature voor (Junior) Sales Engineer bij Pfister Weegtechniek de uitdagingen waar jij naar op zoek bent? Neem dan direct contact met ons op!

Patricia van Leijsen
hr@pfisterweegtechniek.nl
0162-430450


Wij stellen het op prijs als bedrijven/ bureaus ervan afzien om naar aanleiding van deze advertentie ongevraagd hun CV’s of diensten aan te bieden. CV’s die ongevraagd worden aangeboden zien wij als een directe en persoonlijke sollicitatie, algemene voorwaarden die worden meegestuurd verklaren wij nietig