Eneco Utrecht tevreden met Pfister als innovatie partner

Eneco Utrecht heeft met Pfister als innovatie partner de perfecte oplossing gevonden voor hun complexe uitdaging

Eneco Utrecht is een biomassa centrale waar chauffeurs via het onbemande weegproces zelf biomassa kunnen registreren en storten. Dit werkt als volgt: De transporteurs doen een vooraanmelding via de web-interface om zo ritten die komen storten te registreren. Gedurende de dag komt dit transport aan op locatie waar hij over de ingaande weegbrug het terrein oprijdt. Dit is het moment dat het voertuig voor de eerste keer wordt gewogen. Doo rmiddel van een slagboom en verkeerslicht aan beide kanten van de weegbrug wordt de op- en afrit beveiliging van zowel de weegbrug als het terrein gegarandeerd. Doordat er aan weerszijden van de weegbrug ook kenteken camera’s geplaatst zijn, hoeft de chauffeur alleen nog maar zijn kenteken te bevestigen en wordt de kans op fouten in het weegproces verkleind.

Op het moment dat de weging compleet is communiceert onze software met de kraan in de loshal. De kraan geeft aan welke locaties beschikbaar zijn en onze WinWeigh software selecteert van deze locaties twee mogelijkheden voor de chauffeur om te lossen. Deze locaties komen ook op de bon te staan die na de eerste weging voor de chauffeur geprint wordt. Hierna mag de chauffeur zijn vrachtwagen naar een van de twee toegewezen dumppits rijden en daar zijn weegbon scannen.

Na het scannen controleert onze software of de chauffeur bij de juiste dumppit is. Is de chaufeur bij de juiste dumppit? Dan gaan de deur en de slagboom van deze dumppit open. Is de chauffeur niet bij de juiste dumppit? Dan komt er op het scherm te staan bij welke locaties de chauffeur wel mag lossen. Voordat de deur open gaat wordt er ook een signaal aan de kraan gegeven om deze pit te verlaten. Nadat de kraan een OK signaal heeft gegeven wordt de deur opengestuurd.

Na het storten wordt de deur gesloten en hierna kan de chauffeur het terrein verlaten. Tijdens het uitrijden wordt de voertuig nogmaals gewogen om het netto gewicht van de lading te bepalen. Achteraf wordt de biomassa die is afgeleverd getest en deze lab resultaten worden aan de weging toegevoegd in WinWeigh. Al deze informatie wordt vervolgens verzonden naar het ERP systeem van Eneco zodat zij de verdere administratieve afhandeling kunnen verzorgen.


Bekijk de foto's

Bekijk de videoMeer weten over dit project?


Neem contact met ons op of laat middels het onderstaande formulier weten wat we voor je kunnen doen.

Referentie producten


Betonnen weegbruggen

Weegsoftware

DD1010-Driver Terminal

DD2050 / DD2060

BTZ - A4 Printer

Verkeerslichten

Slagbomen

Wij leveren robuuste industriƫle slagbomen

Systeem voor kenteken herkenning ALPR