Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij Pfister

“Een firma met een groot sociaal gevoel”. Zo omschrijft manager Dré Jansen de sfeer bij Pfister Weegtechniek. “Hard werken en niet te flauw, maar met veel plezier en respect voor elkaar. Wederkerigheid is belangrijk. Wij vinden het niet meer dan normaal om een afspiegeling van de lokale samenleving te zijn. Mensen met een beperking en ouderen doen ook mee. Dat straalt positief af naar buiten, maar is ook intern enorm versterkend. Het is niet altijd de makkelijkste weg, maar met hulp van het WerkgeversServicepunt West-Brabant (WSP) vonden wij Vincent en Yoran: twee goede aanvullingen voor de organisatie!”

Wie wel eens in de milieustraat in Oosterhout geweest is, heeft de weegtechniek van Pfister kunnen bewonderen. De organisatie waar Dré Jansen als Manager Installatie & Service werkt, is gespecialiseerd in de plaatsing, installatie, onderhouden en service van industriële weegbruggen voor kleine voertuigen tot aan vrachtwagens en treinwagons. Dat gebeurt in veel verschillende industrieën: zoals van afvalverwerking tot aan de petrochemische industrie. “Met een klein team verzetten wij bergen werk. We vragen dus veel, maar we investeren ook in onze mensen. Wederkerigheid is een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsfilosofie. Bij de vraag ‘wat willen wij?’ hoort ook de vraag ‘Wat hebben we te bieden?”
Een Wajonger? Waarom niet?

“Zo kwam Vincent op ons pad”, vervolgt Dré enthousiast. “In een brainstorm voor versterking van onze support helpdesk stelden we de vraag of een Wajonger niet iets zou kunnen zijn. En meteen daarop het antwoord: waarom niet? We zochten een jong, dynamisch persoon. Goed thuis in software, klantgericht, niet vastgeroest maar flexibel. Met deze uitgangspunten zijn we in gesprek gegaan met adviseur Cees Stoop, van het UWV én WSP. Hij heeft ons begeleid in het opstellen van het functieprofiel. En op zijn advies zijn we al een paar weken later met Vincent in gesprek gegaan. Het bleek een gouden match. Hetzelfde gold voor Yoran een poos later.
Investering

“Het vinden van een ideale kandidaat gaat natuurlijk niet vanzelf. Je moet goed weten wat je wilt, maar ook beseffen wat de grenzen zijn aan wat je mag verwachten. Daarnaast is het op het gebied van wet- en regelgeving voor loondispensatie of andere financiële regelingen belangrijk goed de weg te weten. De administratieve kant is soms ondoorzichtig en vraagt geduld en een tijdsinvestering. Dit alles wordt door het WSP open en eerlijk besproken. Daarbij heeft Cees ons uitstekend begeleid bij de aanvragen. Zo weet je als werkgever waar je aan toe bent.”
Aanwinsten

“Onze aanwinsten – zo mag ik ze wel noemen – zijn de extra tijdsinvestering dubbel en dwars waard”, vindt Dré. “Illustratief voorbeeld is een recent teamuitje op een survivalbaan. Dit was voor iedereen uitdagend. Het is dan heel waardevol om iemand als Vincent erbij te hebben, die vanuit zijn ervaring en persoonlijkheid nooit zomaar roept ‘dat kan ik niet’, maar gewoon probeert en zichzelf overwint. Zo’n instelling is inspirerend voor iedereen. Niet te flauw. Doorzetten. Dat past bij ons bedrijf.”
Trots

“Het mooiste vind ik dat iedereen bij ons ook gewoon hetzelfde behandeld wordt; beperking of leeftijd speelt geen rol. Ik ben enorm trots op ons team. We verzetten waanzinnig veel werk met relatief weinig mensen en dat doen we ook nog eens heel goed. Wat dat betreft mag van mij elke dag de vlag wel uit.”

Meer weten over waar het WerkgeversServicepunt u als werkgever mee kan helpen? Kijk op www.wspwestbrabant.nl.